Lipie cu sunca si cascaval

de pity19 in Sandvisuri, 24 Mai 2014 | 7899 vizualizari

 

In lipsa de idei , mi-am propus sa fac ceva pe gustul tuturor , si care se va manca rapid! :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 2 linguri faina pentru tapetat masa
  • lapte rece ( nu stiu exact cantitatea ) 1,5 % grasime
  • 3 linguri ketchup picant
  • 4 rosii cherry
  • vegeta
  • piper
  • muschi afumat ( feliute )
  • sunca afumata ( feliute )
  • un borcan mic ciuperci taiate
  • cascaval
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu sunca si cascaval:

Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru cu faina, cu sucitorul intindem jumatate din aluat (ne ies doua lipii) , foaie foarte subtire. Luam o tigaie subtire si o punem la incalzit la foc mic, luam foaia de lipie si o asezam uniform in tigaie, lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. La fel procedam si cu cea de-a doua lipie.

Punem la foc mic o tigaie fara ulei, taiem feliute mici muschiul afumat si sunca, punem impreuna cu ciupercile la rumenit in tigaie, condimentam cu vegeta si piper dupa gust, lasam cateva minute si luam de pe foc!

Ungem lipia cu ketchup, punem rosii cherry (le-am spalat si taiat in doua), adaugam muschiul, sunca si ciupercile pe lipie si intindem pe toata suprafata, razuim cascaval (cat dorim) , punem a doua lipie peste si presam usor.

Lasam sa stea cateva minute pana se mai raceste umplutura si taiem dupa preferinte!

TIPS-URI

1

Putem umple si cu salam , parizer , branza sau altele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (13)

babi5 1

24.05.2014, 18:18

pity19 1

24.05.2014, 20:02

Va multumesc!

Rocsi 1

24.05.2014, 21:56

Ce buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla vegetariana