Lipie neagra cu verdeturi uscate

de adnia in Piine, 29 Mai 2013 | 2805 vizualizari

 

N-am mai postat de ceva vreme nicio reteta de paine, desi prepar asa ceva aproape zilnic (recunosc, in ultima vreme, mai mult masina de paine ii da bataie, ca eu...stau tare prost la capitolul timp). Dar gata cu vaicareala si sa profit de cele cateva minute cat stau in fata calculatorului si sa va arat si voua lipia aceasta neagra a mea:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: 
  • 1-2 lingurite pudra de verdeturi uscate (eu am pus o combinatie de telina, patrunjel, cimbru si busuioc, pe care am pregatit-o in toamna la deshidrator)
  • 2 lingurite sare neiodata (sau ce sare preferati)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei de masline (plus inca 1 lingura ulei de masline pt. uns aluatul)
  • 2 linguri faina de linte
  • amestec de faina alba cu faina de secara (cat cuprinde)
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie neagra cu verdeturi uscate:

 

Procedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de timp, insa, eu am sarit peste aceasta etapa si am intins o foaie rotunda, am uns-o cu 1 lingura ulei de masline si am presarat busuioc si combru uscat.

Am dat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Se serveste calduta.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie neagra cu verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

nilgun 1

30.05.2013, 21:51

yummy

Panacris 1

03.06.2013, 11:00

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde