Lipie pentru saorma

de cccris in Pizza, 9 Feb 2010 | 12136 vizualizari

 

E cea goala in interior. Minunata!

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie pentru saorma:

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina dupa nevoie.

Se lasa coca la crescut 20 min, timp in care incingeti la maxim cuptorul.

Intindeti foi subtiri de marimea dorita, le puneti in tava tapetata cu faina sau cu hirtie de copt, le mai lasati 5 min la crescut. Se pun in cuptor, la cel mai inalt nivel, citeva minute, foarte putine. Se umfla rapid, le lasati putin sa se rumeneasca ( le mai verificati pe fund ), le scoateti, le intepati usor cu furculita si le acoperiti cu un prosop pt a ramine moi, bune de rulat la saorma.

Daca va plac crocante nu le mai acoperiti.

TIPS-URI

1

nu uitati sa incingeti cuptorul la maxim.

2

am vrut sa fac a doua zi saorma, dar nu mai era asa flexibila si nu am mai putut sa o rulez. In concluzie trebuie tinuta in punga la rece (ca la magazin), sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie pentru saorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alinut 1

29.05.2010, 14:48

la favorite normal pt k imi place shaorma f mult.
am o intrebare: cate grame are pliculetul de drojdie k difera de la firma la firma si as vrea sa nu dau gres.
ms mult

cccris 1

20.06.2010, 11:26

al meu are 7g, de la oetker. Dar orice drojdie folosesti sa fie antitatea corespunzatoare pt 500gr faina

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher