Lipii cu faina integrala umplute cu legume

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 5522 vizualizari

 

E prima data ca fac lipii de casa si nu am luat o reteta anume ci am facut din aluatul de paine cu care, zic eu, ne putem juca oricum. Le-am umplut doar cu legume si au fost foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Lipii
  • 350 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala
  • 350 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns:
  • ulei sau ulei de masline
  • seminte de susan
  • Umplutura:
  • sos mexican si sau sos chili
  • castravete
  • ridiche alba
  • praz
  • ardei rosu
  • dupa gust puteti adauga sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu faina integrala umplute cu legume:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de masline.

Aluatul obtinut e usor lipicios. Punem la dospit acoperit la loc cald timp de aprox 40 minute.

Impartim aluatul in 8 parti egale din care formam 8 bile pe care le lasam la dospit inca 20-30 minute.

Intindem apoi fiecare bila pe masa de lucru tapetata cu faina si folosind sucitorul.

Ungem suprafata fiecarei lipii cu putin ulei sau ulei de masline si presaram deasupra seminte de susan.

Punem lipiile in tava mare tapetata cu hartie de cop (incap cate doua) si dam la cuptorul preincalzit la 200-210 grade timp de aprox 5 minute.

Scoatem din cuptor si le asezam intr-un prosop.

Ungem lipiiile cu sos mexican si asezam in mijloc legumele taiate felii. Rulam lipia si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu faina integrala umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

T I M E A 1

21.02.2013, 21:35

Ma bucur ca va plac Si ca sa raspund la intrebari : eu le-am mancat doar cu legume si sotului i-am pus si branza si sunca. Dar ideea era sa prezint ceva mai sanatos si light doar cu legume

MVMih 1

02.03.2013, 14:33

E ceva ...ceva ceva !!!!...intr-un mare fel!!..Nu cred sa am rabdare sa prepar...decat sa savurez....adica sa ma invite la masa cineva care a gatit asemenea bunatate

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:24

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lipii umplute cu cartofi