Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 13371 vizualizari

 

by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml faina
  • 100 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca.

Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile.

Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire.

Se pune o tigaie pe foc sa se incinga si se pune pe rand cate o foaie subtire.

Se lasa cate minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.

Se servesc atat calde cat si reci.

TIPS-URI

1

Daca nu se servesc imediat se acopera cu o folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze de casa