Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.
citeste mai mult
Aceasta reteta este una traditional greceasca plina de miere si parfumata cu aroma de scortisoara . Este o reteta care merge foarte repede , mult mai repede decat gogosi care trebuie sa stea sa dospeasca .
Am facut-o din dorinta de a incerca acasa aroma Greciei , ca mi-e tare dor de mare , de soare si de peisajele superbe ale frumoasei tari.
In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca.
Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta galustelor de faina .
Lasam aluatul deoparte pana cand punem la incins uleiul, aluatul nu trebuie lasat la dospit .
Intr-un vas cu pereti inalti punem 0.5 litri ulei si il lasam sa se incinga. Cand este foarte cald punem cu lingura din aluat ( eu am folosit 2 linguri pentru a putea modela putin aluatul) si coacem pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Scoatem cu o paleta pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei .
Siropul : Punem apa , impreuna cu zaharul, scortisoara si lamaia(spalata si taiata in jumate) la fiert . Cand s-a topit zaharul luam deoparte si lasam sa se raceasca putin . Scoatem lamaie si o stoarcem . Adaugam mierea si amestecam pana se dilueaza complet .
Se stropesc gogosile din abundenta cu siropul
1
presarati deasupra praf de scortisoara
Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.
citeste mai mult