Lucicos

de mimmi in Ciorbe, 7 Feb 2011 | 12393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 1-2 morcovi,
  • 1 varza ,
  • costita sau ciolan afumat,
  • 250 ml bulion,
  • frunze de cimbru si marar,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos:

Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este aproape fiarta carnea se gusta zeama de sare si se mai adauga dupa gust piper si vegeta(nu se pune sare de la inceput deoarece afumatura este sarata si riscam ca supa sa fie prea sarata).Varza se taie fideluta,se adauga la supa,se adauga si bulionul,spre final cand sunt toate fierte se adauga cimbru si marar taiate marunt.

Se serveste cu smantana.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Furnicuti 1

10.02.2011, 11:57

ce-mi place, facea si bunica mea asa ceva, bun de tot

Panacris 1

23.03.2011, 16:35

mihaelar63 1

23.03.2011, 16:47

Eu fac lucicos cand ,, vreau sa ma pun bine '' cu consortul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu perisoare de pui