Lucicos ca la bunica

de MotanLaOale in Porc, 23 Oct 2012 | 28476 vizualizari

 

Sau pe romaneste mincare de varza si nu ciorba de varza cum zice toata lumea. Bunica mea era unguroaica din Ungaria si de la ea am invatat sa fac lucicos. Este o mancare de varza dulce cu carne grasa si afumatura, cu sos mai mult decat clasica mancare de varza. Este foarte buna cu mult marar!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce (2 kg)
  • 500g carne de porc mai grasa
  • 10-12 coaste afumate
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos ca la bunica:

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Varza se curata si se taie in bucati mai mari.

Carnea se taie bucati potrivite.

Intr-o cratita se  pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.

Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .

Se pune vegeta, piper, cimbru si apa si se lasa la fiert.

Cand da in clocot se pune varza. Daca nu incape toata se pune peste cateva minute cand scade varza pusa la inceput.

Se completeaza cu apa si se lasa la fiert 40-50 minute, amestecand din cand in cand.

Cand au fiert bine eu am scos oasele de la coaste.

Se pun si rosiile taiate marunt se amesteca bine si se baga la cuptor pentru 15-20 minute (reteta originara nu se baga la cuptor, eu fac asa ca sa nu amestec mereu in ea).

Se toaca mararul si se pune peste varza si se amesteca bine.

Se mai tine 5 minute in cuptor si este gata.

Se mananca cu paine proaspata si salata de ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc la tuci