Macinici moldovenesti- de post

de VERONICA2607 in Dulciuri, 11 Mar 2012 | 4808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 KG faina
  • 7g drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 300 ml apa calduta
  • sirop:
  • 1 l apa
  • 300 gr zahar
  • pentru ornat:
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara             

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macinici moldovenesti- de post:

ALUATUL

Se face o maia din drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri apa si putina faina si se lasa la crescut 15 minute.Separat se cerne faina, se amesteca cu  sarea, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilat, cele 6 linguri de zahar ramase si cu maiaoa.Se amesteca bine si se pune din apa calduta putin cate putin pana ce aluatul este elastic, se adauga si uleiul si se framanta cam 15-20 minute.Se lasa aluatul 1 h la crescut la loc calduros.Dupa ce a crescut mai framantam sa scoatem aerul din el si ne apucam de treaba.Facem din aluat suluri subtiri de 1,5 cm si lungi de 10 cm si le lipim cap de cap pt a forma un covrig, apoi rasucim pentru a forma cifra "8".In tava unsa cu ulei se pun mucenicii la copt.Cand sunt copti, asa fierbinti ii trecem prin siropul deja racit.

SIROPUL

Se pun la fiert apa si zaharul si se lasa pana ce scade la jumatate si vom obtine 500 ml sirop.Il lasam la racit.

PENTRU ORNAT

Nuca se amesteca cu scortisoara si zaharul si se presara din belsug peste mucenicii copti si insiropati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macinici moldovenesti- de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)