Macrou aromat cu garnitura de orez

de simona72 in Peste, 9 Mar 2013 | 9231 vizualizari

 

Chiar daca este un peste cam ocolit, macroul este un peste f bun si f sanatos. Este pestele cu care eu am copilarit, el provine din pescuit si nu din acvacultura. Pe vremea raposatului era singurul peste care se aducea de afara, era f cautat si se facea in multe feluri. Acum cautam numai somon, dorada si alte specii mult mai scumpe care ne fac cu ochiul. Desigur ca si acestia sunt buni, dar incercati sa nu ocoliti macroul si cautati sa-l gasiti si sa-l cumparati proaspat. Ajunge cu introducerea asta lunga si sa va dau reteta...

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspat(eu am avut 3 bucati)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline sau susan sau fistic
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir proaspat
  • un ardei iute
  • jumatate de lingurita de lemongrass uscat(daca aveti proaspat si mai bun)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • o lingurita de miere
  • 2 linguri sos de peste
  • pt garnitura:
  • o punguta de orez basmati
  • pt decor:
  • frunze de ceapa verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou aromat cu garnitura de orez:

Pestele il spalam, il curatam de intestine, taiem capul si coada, apoi il taiem in doua pe lungime, il ungem cu putin ulei de masline, il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-un vas termorezistent pe care-l acoperim cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Taiem ceapa verde feliute si o punem la calit in o lingura de ulei de masline, o lasam sa se inmoaie si adaugam usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, toate tocate marunt. Le mai lasam 1-2 minute pe foc si adaugam si restul ingredientelor mai sus enumerate. Dupa ce au trecut cele 20 minute, scoatem vasul din cuptor si turnam peste peste tot sosul pe care l-am facut si mai dam la cuptor, fara folie de aluminiu pt inca 10 minute.

Fierbem o punga de orez basmati conform instructiunilor de pe ambalaj, il punem frumos pe farfurie cu ajutorul unui inel, peste orez punem din sosul aromat in care s-a facut pestele si decoram cu feliute de frunze de ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou aromat cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu smantana si cascaval