Macrou cu sos de rosii la cuptor

de Gicuta in Peste, 5 Sep 2015 | 57590 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa si aromata, simplu si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou
  • 3 rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 capatana usturoi
  • o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura pasta de ardei
  • o frunza de dafin
  • busuioc uscat
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu sos de rosii la cuptor:

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider, apoi il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.

Sosul de rosii:  Punem  uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem  rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem  frunza de dafin, busuiocul, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos de rosii