Macrou in sos de rosii

de susu in Peste, 24 Feb 2010 | 9713 vizualizari

 

INGREDIENTE

    2 bucati mari de macrou

    2 cepe mari

    2 capatani de usturoi

    1 cana de vin

    ½ cana de apa

    pasta de rosii dupa gust

    4 felii de lamai

    foi de dafin

    boabe de piper

    condimente pentru peste

    patrunjel verde

    faina    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii:

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata solzisori pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin.

Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

AlinaIpate 1

25.02.2010, 09:07

Mmmmmm! Delicios! Fac si eu reteta asta! Dar la tine mi-a placut aspectul! Eu mai bagam si rondele de morcov! Iar vara fasii de ardei! Intr-adevar bun!

Nicolae 1

25.02.2010, 18:12

am preparat si dar am pus si un pic de otet sa dizolve oasele si un pic de zahar sa nu se acreasca retea mea preferata bravo....super..

luminita20_2006 1

26.02.2010, 20:18

trebuie neapara sa incerc reteta asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de macrou