Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

de laura_n in Peste, 11 Mar 2017 | 6445 vizualizari

 

Pestele este preferatul meu, iar combinatia din reteta care urmeaza este una foarte gustoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pești macrou (alt pește)
  • sare
  • piper
  • 1 cană mălai
  • apă
  • sare
  • 2 lg ulei floarea soarelui
  • boia
  • usturoi granulat
  • piper cu lămâie
  • 500 gr cartofi în coajă (mici)
  • sare
  • cimbru
  • unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati:

Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie.

Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte.

Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuuu cu un tel. Se lasă la fiert, amestecând din când în când, până când se dezlipește ușor de pereții vasului. Se toarnă într-o formă termorezistentă, un platou și se lasă la răcit. Se poate folosi și mămăliguță rămasă din ziua anterioară.

Cartofii se spală foarte bine, se taie fâșii potrivite, se pun câteva minute la aburi sau la fiert, în apă clocotită. Nu trebuie să fie pătrunși prea mult. Procesul de preparare termică  va continua pe grill.

După cele câteva minute, cartofii se scot, se stropesc cu unt și se lasă la temperat.

Se pune la încins grillul, se lasă focul potrivit. Se așază peștii curățați și se lasă să se rumenească bine, apoi se întorc pe cealaltă parte.

După cum bine știți sau nu, peștele se gătește termic destul de repede, astfel că nu e nevoie să îl țineți prea mult.

Odată pătrunși și rumeniți, peștii se transferă pe un platou.

Mămăliguța se porționează în felii potrivite, se asezonează cu sare, boia, pudră de usturoi și un strop de ulei. Se frige în același grill până capătă o crustă rumenă și apetisantă. Se transferă pe un platou.

Cartofii se condimentează cu sare, piper, condimente după gust, și se frig în același grill, la foc iute.

După câteva minute, se scot pe un platou.

Peștele se desface, se servește cu mămăliguță friptă pe grill și cartofi savuroși.

O masă extrem de gustoasă, ușor de pregătit și sățioasă!

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

ar fi bine ca mamaliguta sa se pregateasca ceva mai tare, sa se portioneze bine dupa racire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

14.03.2017, 07:56

ce-as manca un peste facut asa ....

miki_a 1

06.12.2017, 14:07

Un meniu delicios!

oanapl 1

06.12.2017, 22:00

Waw! Ce bine arată! Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu peste afumat