Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

de Catalina L in Peste, 20 Oct 2018 | 2653 vizualizari

 

O reteteta improvizata cu produse proaspete si de sezon.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/macrou-proaspat-cu-scoici-chorizo-si.html

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou proaspeti si curatati - 250 g fiecare
  • 600 g des midii/scoici proaspete curatate
  • 1 ardei rosu
  • 50 g de carnat chorizo
  • 2 rosii
  • 2 cepe salota
  • 15 ml de cidru (sau bere, vin)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g de unt sarat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii:

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele.

Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele.

Intr-o tigaie mare si adanca incalziti untul si uleiul.

Sotati ceapa si usturoiul cu paprika afumata.

Adaugati carnatul taiat si prajiti totul impreuna.

Puneti ardeiul si rosiile apoi turnati cidrul si adaugati bulionul. Amestecati, puneti sare, piper, cimbru si o foaie de dafin si lasati sa reduca sosul timp de 5 minutes.

Puneti pestele, arozati-l cu sos, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 6 minute.

Adaugati midiile, acoperiti si fierbeti inca 5-6 minute (midiile trebuie sa fie deschise).

Serviti imediat. Este delicios !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan