Madelene

de Rocsi in Prajituri, 30 Sep 2010 | 7585 vizualizari

 

Saptamana trecuta voiam sa fac ceva pentru week-end si nu stiam ce..am rasfoit o carte de bucate si am gasit aceasta reteta...atat pot sa zic ca sunt delicioase,in timp ce le coceam era o aroma in toata casa nemaipomenita....

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr stafide
  • 1 praf de copt
  • o mana miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • o lingura gem din coji de portocale (asta facultativ,daca nu puneti doar coaja de portocala rasa)
  • topping de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madelene:

intr-o tigaita se pune untul la topit  dar fara sa se infierbante,doar cat sa se topeasca.

albusurile  se bat spuma,se adauga zaharul si esenta de rom.

apoi se adauga galbenusurile treptat.

dupa care turnam untul topit.

dupa ce amestecam bine aceste ingrediente ,adaugam coaja rasa  de la o portocala ,

praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,stafidele iar la urma faina .

se omogenizeaza bine toate ingredientele.

nucile le prajim putin intr-o tava in cuptor apoi le maruntim cu un cutit.

aprindem cuptorul aragazului si il lasam sa se incinga.

luam o tava de briose ,o ungem cu margarina si punem si hartiute(daca avem,daca nu lasam asa doar unsa).

se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma.

deasupra presaram nuci tocate.

dam tava in cuptor pentru 25-30 min. la foc potrivit.

cand sunt gata le scoatem.le lasam sa se raceasca si le servim fie simple fie cu topping de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Madelene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

05.10.2010, 21:32

adina multumesc pentru toate comentariile si vizite

anyladam 1

08.07.2011, 12:46

arata superb ....chiar astazi incerc reteta

Rocsi 1

08.07.2011, 22:12

astept impresii anyladam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu mere si gem de mere