Magiun de prune

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulceata / Gem, 1 Sep 2011 | 4472 vizualizari

 

Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru magiun (sunt un fan declarat al acestuia :)).

 

INGREDIENTE

  • • 4,5 kg prune
  • • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.

Fructele le-am tocat cu robotul și le-am fiert în cuptor timp de 8 ore (în decursul a două zile) până a scăzut la jumătate cantitatea de prune, iar magiunul devine dens și deosebit de aromat. Nu e nevoie să amestecați decât de vreo 2 ori în timpul fierberii și la final, deoarece fiind fiert în cuptor acesta nu se arde și nu se prinde de fundul oalei, devenind astfel magiun afumat.

L-am turnat în borcane sterilizate, am presărat puțină aspirină pisată (pentru mai multă siguranță) și borcanele închise bine le-am pus învelite în pătură să se răcească lent și să se sterilizeze.

Din cantitatea menționată am umplut 6 borcane de 400 g și mi-a rămas o cantitate numai bună de păpat cu ceai dimineața :)).

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun la bloc