Maioneza facuta in casa cu ulei de masline

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 13959 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea are reteta proprie de facut maioneza. Nu vreau sa spun ca eu stiu mai mult ca altii, insa poate va ajuta pe cineva postarea aceasta. Ceea ce vreau sa va spun este ca stiu ca unii fac maioneza cu galbenus fiert, altii cu cartof fiert ca sa nu li se taie maioneza, altii cu mustar samd. Eu fac maioneza doar din galbenus si ulei, atat si nimic mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus crud
  • 1 cana (250 ml) de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza facuta in casa cu ulei de masline:

Ca sa obtin o maioneza consistenta si robusta ca textura in primul rand am separat galbenusul de albus. Am avut nevoie de un singur galbenus.

Am frecat galbenusul crud cu putin ulei de masline (2-3 picaturi pentru inceput) si am frecat cu o lingura de lemn pana ce uleiul a fost absorbit de ou.

Apoi iarasi am turnat cateva picaturi de ulei si iarasi am frecat energic cu lingura de lemn. Am repetat procedura pana am obtinut cantitatea de maioneza dorita.

Eu am ales sa fac maioneza cu ulei de masline in detrimentul uleiului rafinat intrucat uleiul de masline contine acizi grasi esentiali, mai multa vitamina E si pe scurt este cu mult mai sanatos. Maioneza preparata cu ulei de masline, daca uleiul este extra-virgin – ar fi bine sa fie – va capata o foarte usoara tenta verzuie. De asemenea va pastra si foarte putin din mirosul maslinelor - ceea ce eu am gasit extrem de placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza facuta in casa cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.09.2013, 22:37

Cel mai bine este sa faci maioneza in casa

MotanLaOale 1

23.09.2013, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf- reteta video