Maioneza rapida

de Pasiune pentru bucatarie in Clasice, 1 Feb 2010 | 5849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 galbenus fiert
  • -2 galbenusuri nefierte
  • -1 lingura mustar
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -1 kg ulei
  • -sare dupa gust

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza rapida:

puneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si tot asa pana terminam uleiul.Daca aveti ghinionul sa se taie mai adaugati putin mustar si gata.Dupa ce terminam maioneza adaugam o lingura de apa rece pentru a se omogeniza compozitia.Eu fac cu un kg de ulei pentru ca o pun in borcane si o pastrez la frigider ca sa nu mai fac de fiecare data maioneza!mi-a iesit un kg de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza rapida" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

cccris 1

09.02.2010, 22:40

E bun asta vertical ca are si vasul acela inalt. Cind faceam cu cel normal mi se mai taia si incepusem sa iau maio de la magazin. Am cumparat mixerul pt bebe sa ii pasez toate alea. Pasez supele crema cind sint fierbinti fara problome. Si multe altele

nelu71 1

17.03.2010, 22:59

de ce nu incercati sa o faceti su cu cartof ? e mult mai usoară ... si mai gustoasa ... si nici nu se taie sau separă

adry88 1

07.07.2011, 10:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza