Makaronia tou Fournou

de deliciousflavours in Paste, 9 Feb 2012 | 10305 vizualizari

 

Pentru acest fel de mancare de origine greceasca m-am inspirat de pe http://papagheorghiu.blogspot.com, multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • 300 gr paste (eu am folosit pene)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr carne tocata
  • 1 conserva rosii decojite cubulete (300 ml)
  • 2-3 linguri pasta rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 frunza dafin
  • 1 praf nucsoara
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:  
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • nucsoara
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makaronia tou Fournou:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.

In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, rosiile cubulete, pasta de rosii, vinul, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Accoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba circa 30 minute, dupa care indepartam capacul, adaugam nucsoara  si mai lasam aprox 15 min pana scade apa si se ingroasa putin sosul.

Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc, adaugam oul pe care l-am batut putin inainte si condimentam cu sare, piper si nucsoara. Incorporam si cascavalul ras si amestecam pana se topeste.

Intr-un vas termorezistent asezam pastele, deasupra intindem sosul de rosii si in final sosul bechamel. Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute, pana capata o culoare aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Makaronia tou Fournou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:07

Suuuuper bun

deliciousflavours 1

10.02.2012, 18:36

Mersi muuult! Pupici!

Lillyan 1

29.04.2013, 22:57

O reteta buna si o mancare gustoasa.Daca vei folosi halloumi in locul cascavalului va fi mult mai reusita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton