Malasolca

de DinDragostePentruGatit in Peste, 24 Ian 2013 | 11811 vizualizari

 

Malasolca este o rețetă cu specific pescăresc, se pregătește foarte des în satele din Delta Dunării.
Este o rețetă simplă ce are ca principale ingrediente pește sărat, cartofi și usturoi... peștele fiert se servește cu cartofi fierți și mujdei de usturoi.
- se poate folosi știucă, crap, sau orice alt pește cărnos - eu acum am pregătit din singer.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pește uscat și sărat (în acest caz - singer);
  • 8 cartofi mici;
  • 3 cepe mici - opțional;
  • un strop ulei de floarea soarelui.
Mujdei de usturoi
  • 2 căpățâni de usturoi;
  • circa 150 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg oțet;
  • 1-2 lg apă minerală;
  • 1/2 lgț sare mare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malasolca:

Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces. 

Se păstrează la sare circa o săptămână. 

După acest timp se desărează în apă, circa 24 ore și se pune la zvântat la aer. 

Peștele odată uscat se poate folosi la malasolcă:

- Se curăță cartofii (sau se pot lăsa în coajă - depinde de preferințe), la fel și cele 3 cepe micuțe. 

- Se pun la fiert în apă cu puțin ulei de floarea soarelui. 

- După ce cartofii sunt aproape gata, se adaugă peștele și se fierb împreună la foc mic. 

În acest timp se pregătește mujdeiul de usturoi:

- se decojesc cățeii de usturoi și se pisează cu ajutorul ustensilei pentru mujdei - în lipsa acesteia, usturoiul se poate da la răzătoare;

-  peste usturoiul pisat se pune circa 1/2 lgț sare mare și se bate bine până devine o pastă legată;

- se adaugă uleiul, puțin câte puțin;

- la final se adaugă oțetul și eventual cateva linguri de apă minerală pentru a-l mai dizolva puțin și a-l face mai „pufos”. 

După ce au fiert cartofii și peștele, se scot pe un platou, se presară pătrunjel, mărar sau leuștean și se servesc cu mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În timpul uscării în aer liber, peștele se poate acoperi cu un tifon steril pentru a fi ferit de muște. :)

2

Merge bine și-un pahar de vin alb, zic... :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor