Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Iul 2016 | 2631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • sare/piper
  • Pentru cartofii noi:
  • 500 grame cartofi noi
  • 100 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • 40 grame branza Feta
  • 4 oua mari
  • chives tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.

Se curata cartofii noi de coaja, cei mai mari se taie in jumatati, iar cei mici se lasa intregi si se presara cu sare, piper si putin ulei de masline. 

Se gatesc la cuptor, la 200 de grade, timp de 10-15 minute. 

Se amesteca smantana cu usturoiul pisat, sare si piper si se adauga peste cartofi in ultimele 5 minute de gatire. 

Intre timp, se prajesc ouale ochiuri. 

Se serveste mamaliga cu ouale prajite, cartofii noi, branza Feta, putin piper proaspat macinat si chives tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu bob verde