Mamaliga cu ciuperci la cuptor

de Geanina87 in Mancaruri de post, 24 Mar 2013 | 10257 vizualizari

 

Este un fel de mancare perfect pentru o zi de post .

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci din conserva
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri de rosii uscate, in ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • Mamaliga:
  • 350 g malai
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ciuperci la cuptor:

Incepem prin a pune ciupercile la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa nu foarte marunt si o punem intr-o tigaie la prajit alaturi de cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam rosiile si mai lasam 2 minute pe foc amestecand continuu, dupa care punem ciupercile. Dam focul la mic si le lasam 5-6 minute cu capac (daca e nevoie punem 1/2 cescuta cu apa), apoi punem usturoiul taiat foarte marunt. Condimentam cu sare si piper.

Pentru mamaliga, punem la fiert intr-o oala apa, sarea,uleiul si putina faina (o lingura). Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in ploaie amestecand rapid cu un tel. O lasam sa fiarba bine, dar atentie, nu trebuie sa fie foarte foarte densa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se rastoarna jumatate din mamaliga. Se niveleaza cu ajutorul unei linguri peste care am varsat putin ulei. Se pun ciupercile, apoi urmeaza al doilea strat de mamaliga. Se da la cuptor 180° pentru 20-25 minute.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Se poate unge tava cu ulei in locul hartiei de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:08

ce bine arata

Geanina87 1

24.03.2013, 21:12

Multumesc din suflet pentru aprecieri

Rocsi 1

24.03.2013, 21:31

MMmm ce bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor