Mamaliga cu prietenii

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 8358 vizualizari

 

Cand mergem la cabana, a devenit deja un obicei ca prietena noastra sa ne pregateasca, intr-una din dimineti, cu este prin frigider minunatia pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1kg malai
  • 700 gr. carnati oarecare sau combinatii de carnati, kaizer si ce o mai fi
  • 800 gr. branza de oaie uscata si sfaramata sau branza de burduf
  • 100 ml. ulei sau untura topita
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu prietenii:

Se prepara mamaliga. Carnatii taiati bucatele se prajesc. Se topeste untura daca se foloseste untura si nu ulei. Se monteaza in straturi alternative. Soacra mea da la cuptor "montajul" acesta pentru vreo jumatate de ora, dar noi nu am mai avut rabdare si pentru asa ceva. Se lucreaza rapid, in asa fel incat mamaliga sa nu se raceasca si branza sa se inmoaie putin. Se serveste cu/fara smantana deasupra.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aproximative si depind numai de "orientarea" gospodinei si gustul prietenilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu prietenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cora_magic 1

15.08.2013, 22:48

Se numeste balmosh, si am mancat la Maramures pana ne-a venit rau Daca pui si niste slaninuta afumata printre carnati si kaizer, dar afumata natural la lemne nu ce gasesti in comert, pe cuvant ca mori mancand! O minunatie , multumim pt reteta!

gaby_duceag 1

15.08.2013, 23:15

CORA, balmoshul este cu totul altceva...
Asta e un soi de "taci si-nghite".

simona72 1

18.08.2013, 18:51

Imi place mult mamaliga si mai ales facuta asa si cu prieteni in jur este minunata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si slanina