Mamaliga in straturi cu branza si oua

de katty in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2021 | 2019 vizualizari

 

Imi era tare dor de o mamaliga cu branza la cuptor. Asa ca am prins momentul la cina. Am aruncat si niste oua deasupra. putin unt...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana malai
  • 3.5 cani apa
  • sare
  • 250 gr telemea de oaie
  • 100 gr unt
  • 4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu branza si oua:

Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem  bine cu unt un vas care poate merge la cuptor. Turnam 1/3 din mamaliga, apoi presaram 1/3 din branza si punem putin unt. Continuam pana terminam mamaliga, branza si untul. Deasupra facem 4 mici adancituri cu dosul unel linguri. Spargem ouale  si le asezam in ele. Dam forma la cuptor pentru 20 de minute sau pana se rumeneste usor. Daca doriti oua  mai moi puneti forma la cuptor pentru 10 minute, apoi o scoateti si puneti ouale. Serviti mamaliga calda, optional cu smantana.

TIPS-URI

1

daca va doriti oua mai moi, nu atat de bine gatite adaugati ouale mai tarziu

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu branza si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

14.02.2021, 21:36

Si eu am facut Joi !!! Mi-a cazut mai bine decat orice mancare !!!

Panacris 1

15.02.2021, 18:21

oanapl 1

16.02.2021, 20:12

Ce bunătate!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga impaturita