Mamaliguta cu branza si jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2010 | 10074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina de malai glisata
  • 200 g costita afumata
  • 300g cascaval ras
  • 200g telemea rasa
  • 200ml smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si jumari:

Facem o mamaliga nu foarte tare si o lasam la o parte pana pregatim restul.

Costita taiata in bucatele o punem intr-o tigaie la prajit pana devine jumari. Eu am preparat 5 portii individuale.

In fiecare tavita, am pus putina grasime( lasata de jumari), apoi am impartit jumarile, putin cascaval, un strat de mamaliga, un strat mai generos de telemea, al doilea strat de mamaliga, deasupra cate o lingura de smantana apoi cascaval.

Am pus tavitele intr-o tava de copt si le-am dat la cuptor cam 20’, pana s-a format o crusta maronie deasupra.

Le lasam 5’, sa se racoreasca, apoi le rasturnam pe farfuria pentru servit.

Se serveste ca atare, ori  mai adaugam  smantana peste.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lia maria 1

08.07.2010, 10:23

medi, ina, julie , rocsi imi pare tare rau dar nu a mai ramas nimic, s-a papat tot dar promit ca data viitoare voi veti fi primele mele invitate cate o portie pentru fiecare merge ?

epurasha2bb 1

12.07.2010, 16:44

wow, ce bunatate, ce pofta mi-e !

Bunica 1

16.07.2010, 22:48

imi ploua in guraaaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovlecei