Mamaliguta gratinata la cuptor

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 18407 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc,este o reteta dupa inventia lui Bebe,nebunie nu alta ,nu te mai poti satura.
Dedicatie pentru toti " mamaligosi" mai ales pentru Gaby(stiu ca-ti place mult)

 

INGREDIENTE

  • Mamaliguta:
  • Faina de malai
  • apa
  • sare
  • Pt gratinat:
  • 200 cascaval emmentailer
  • 250 branza din cas de oaie(am pus eu)
  • 2 linguri de unt
  • 6 oua
  • sare
  • slanina afumata 300g aproximativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta gratinata la cuptor:

Mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand fierbe se pune faina de mamaliguta si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Se lasa la racit si se taie cubulete mici.

Ouale se bat bine cu un praf de sare si 100 g de cascaval. Slanina se taie feliute subtiri, se prajeste  bine pe ambele parti.

Se unge un vas de yena cu unt. Se pun cubuletele de mamaliguta, se presara 100 g de cascaval emmentailer (puneti de care va place) se presara bucatele de branza, slanina feliute prajita bine, dupa care se pun ouale batute bine cu cascaval.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 250 grade dupa care se reduce la 180 grade si se mai lasa 10-15 minute cel mult.

Se serveste calda cu smantana sau simpla

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta gratinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu carne tocata