Mancare cu mazare, cartofi si morcov

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 16 Dec 2020 | 5481 vizualizari

 

O mâncare de post foarte gustoasă. De obicei puneam și fasole verde, însă de data aceasta am renunțat la ea și mi-a plăcut mâncarea mai mult așa.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei,
  • 2 cepe,
  • sare, după gust,
  • 3 cartofi mari,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei roșu (mai mic),
  • 300 g mazăre (congelată),
  • 1 lingură bulion,
  • 200 ml roșii la cutie,
  • 1.5 litri apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu mazare, cartofi si morcov:

 

Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele.

Într-o cratiță de 2 l, se călește ceapa în puțin ulei înfierbântat, iar când se înmoaie, se adaugă cam 3 pahare cu apă.  

Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovul, ardeiul și cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie. Se adaugă sare, după gust. Spre final, se adaugă mazărea. Dacă folosiți mazăre congelată, de regulă aceasta fierbe repede (în aprox 10 minute), însă diferă de la marcă la marcă.

Când toate legumele sunt fierte, se pregătește sosul, se adaugă bulionul desfăcut în puțină apă și roșiile, se mai lasă câteva minute să fiarbă și se ia focul. Nu am mai îngroșat sosul cu făină, întrucât cartofii conțin destul amidon.

Sper să vă placă!

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/mancare-cu-mazare-cartofi-si-morcov.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu mazare, cartofi si morcov" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu ceafa de porc