Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 26 Aug 2020 | 2396 vizualizari

 

Încă mai aveam câteva pungi de ardei copți în congelator, așa că am tot făcut preparate care să-i includă printre ingrediente. Unul din preparate a fost acesta, făcut la tigaie, cu paste (care ne plac mult) roșii cherry și smântână. A ieșit foarte bun, așa că sigur voi mai repeta experiența...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ardei copți
  • 1 ceapă galbenă
  • 8-10 roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 75-100 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • 100 ml de supă concentrată (apă)
  • 100 grame de paste
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana:

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Ardeii copți, scurși de zeamă, se taie și se călesc înăbușit cu ceapa, în tigaie.

Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, după care se adaugă în tigaie și se gătesc înăbușit, cu celelalte legume, încă 3-4 minute.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, pentru a se prepara înăbușit, odată cu celelalte legume.

Se subțiază smântâna  cu 100 ml de apă (supă concentrată) iar dacă se dorește un sos mai consistent, se adaugă și o lingură de amidon alimentar.

Se adaugă smântâna subțiată, în tigaie, se condimentează cu sare și piper după gust și se mai lasă preparatul încă 2-3 minute, la foc mic, supravegheat, ca să nu se prindă de fundul vasului (dacă s-a adăugat amidonul).

La urmă se adaugă pastele fierte și scurse de apă, se amestecă pentru omogenizare și după încă 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și preparatul se servește cald, cu un decor de frunze de pătrunjel.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Puneți ardeii într-o strecurătoare, ca să se scurgă lichidul lăsat.

3

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă, ci înmuiați-o doar puțin, până ce se înmoaie și devine transparentă.

4

Dacă doriți ca sosul să fie mai consistent, mai legat, adăugați în el o lingură de amidon alimentar.

5

După ce adăugați sosul de smântână cu supă și amidon, supravegheați preparatul ca să nu se prindă de fundul vasului.

6

Serviți mâncarea caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei kapia copt