Mancare de ardei si rosii

de UrsanMihaela in Mancaruri de post, 21 Ian 2018 | 3632 vizualizari

 

Am citit reteta Taktouka -salata marocana  la RODIMUR si am ramas cu gandul la ea. Cand am avut un pic de timp, am scos ardeii kapia din congelator si am preparat varianta mea, deoarece nu aveam toate condimentele folosite la reteta sus mentionata. Eu sunt multumita de ce a iesit.

 

 

INGREDIENTE

  • 10 buc ardei kapia
  • 1 cutie de rosii cuburi (400 g )
  • 3 grauniti de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • nucsoara
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • maghiran verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei si rosii:

  

Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.

   Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin.

   Se adauga usturoiul tait in feliute mici si se mai amesteca in compozitie.
   Se pune ardeiul kapia peste rosii si se mai amesteca pana se intrepatrund aromele rosiilor, ardeiului si al usturoiului.
   Se adauga foarte putina nucsoara ( ca un fir de praf ) si chimionul. 
   Se amesteca si se mai lasa putin pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.
     La final se presara sare dupa gust si maghiran verde taiat marunt.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alte condimente, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta