Mancare de ciuperci

de UrsanMihaela in Mancaruri de post, 8 Iun 2018 | 3473 vizualizari

 

Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1-2 buc ceapa galbena
  • 1/2 buc radacina de patrunjel
  • 1/2 buc radacina de pastranac
  • 2-3 buc morcov
  • 1 buc telina mica
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 buc legatura verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci:

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.  Se pune sarea.

Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

TIPS-URI

1

Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa.

2

Se poate servi cu usturoi.

3

Se poate servi cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Galuste cu soia