Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar

de Sylvia in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 16722 vizualizari

 

Va prezint azi o mancare simpla si aromata dar totodata deosebita din cauza unor mici detalii. La mancarea de ciuperci am adaugat hribi uscati rehidratati care i-au dat o aroma de vis si am servit mancarica cu niste patrate de mamaliga la gratar, un deliciu......

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ciuperci ( eu am pus ciuperci champinion ),
  • o ceapa de marime medie ( echalote am pus eu),
  • o lingura de ulei,
  • un sfert de ardei rosu, 
  • o mana de hribi uscati rehidratati,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 cuburi de legume facute de mine am mai pus eu : http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar:

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).

 Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii pentru ca e foarte aromata.

  Intr-un vas punem ceapa tocata fin si uleiul si apoi adaugam ciupercile si condimentele. Eu am folosit si de aceasta data ceanul de  fonta, il folosesc la absolut tot ce inseamna pregatit mancare pe aragaz. Dupa ce lasam sa se caleasac putin ciupercile adaugam hribii rehidratati taiati bucati si turnam apa in care i-am rehidratat si adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam sa se faca la foc mic pret de 15-20 minute .

 In timp ce se facea mancarica, am facut o mamaliga putin mai consistenta, am intins-o pe un platou neaderent si am aplatizat-o intr-un strat de 2-3 cm. Se decupeaza dreptunghiuri de marimea dorita si se prajeste pe gratarul pensulat cu ulei de masline. Face o crusta aurie si usor crocanta, extraordinara la gust, iar in mijloc ramane moale. E de vis mamaliga asta, in bucataria italiana am vazut prima data metoda asta si i-am ramas fidela . Puteteti sa puneti si unt sarat inloc de ulei daca nu este de post .

 Am servit ciupercile fierbinti cu mamaliga la fel fierbinte si aromata . Sincer va spun a fost de vis, hribii si-au lasat aroma exact cat trebuie, mamaliga a avut rolul ei ….o mancare lejera si aromata. Sper sa o testati si sa imi spuneti ca am avut dreptate.

TIPS-URI

1

La sfarsit am adaugat putin amidon sa ii dau onctuozitate si  verdeata aromata, eu am pus marar de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Criss 1

22.11.2010, 12:46

Sosesc. Ador ciupercile.

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Vero ce ma bucur sa te vad abia astept zilel de peste o sa fac o reteta de-a ta

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Criss te servesc cu drag

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu usturoi