Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 9201 vizualizari

 

O mâncărică gustoasă pentru zilele de post, iar pentru cele de dulce, o garnitură sățioasă! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cca. 600 g ciuperci pleurotus
  • 4 fire praz (cca. 600 g)
  • 2 bucăți ceapă galbenă 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 1 bucată ardei kapia 
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • 1 bucată foaie de dafin 
  • 1 lingură boia de ardei dulce 
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură mărar proaspăt 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci pleurotus cu praz:

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.

Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier.

Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.

Spre finalul fierberii, se adaugă mărarul tocat mărunt.

Mâncarea se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci pleurotus cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus