Mancare de conopida cu pui

de Toamna07 in Pui, 14 Oct 2013 | 21701 vizualizari

 

Mancare cu aroma de toamna ! :)
Am cumparat conopida pentru murat dar,normal ca am oprit pentru mancarica cu pui,traditionala in fiecare toamna .
Daca folosim toate partile de la pui,va fi mult mai gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui taiat in bucati
  • 1 conopida mare
  • 2 ardei kapia / grasi
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana de rosii cuburi
  • patrunjel
  • sare,piper si putin cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida cu pui:

Spalam puiul si legumele .

Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa.

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe ele.

In aceasta tigaie calim ceapa tocata,adaugam ardeii taiati fasii lungi si cand s-au inmuit putin turnam rosiile. Asezonam cu sare,piper si cimbru. Inchidem focul. Asezam conopida intr-o tava sau cratita mare,turnam legumele peste ea si asezam deasupra bucatile de pui. Presaram patrunjel si dam la cuptor incins pentru 30 de minute.

Este o bunatate de mancarica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu conopida