Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Mie imi plac foarte mult gutuile ca si fruct cat si preparatele din aceste fructe .
Anul acesta am preparat pentru prima oara aceasta reteta si deoareca a placut publicului am executat cateva bis-uri .
Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.
Se toarna 1 pahar apa si pasta de rosii, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri apa si vinul.
Se lasa sa fiarba in clocote mici. Nu se scade prea mult, deoarece sosul este foarte bun.
Gutuile nu se curata de coaja.
1
Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se caramelizeze prea mult, deoarece preparatul devine amarui.
2
Trebuie alese gutui coapte si de calitate pentru a iesi mancarica noastra aromata .
3
Sarea se pune dupa gustul fiecaruia .
4
Se poate prepaza si in zi de post, inlocuind untul cu margarina.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult