Mancare de limba cu masline verzi

de anca_rm in Porc, 22 Iul 2015 | 8160 vizualizari

 

O mancarica buna si relativ usor de pregatit .

 

INGREDIENTE

  • -3 bucati limba
  • -1 ardei
  • -1 rosie
  • -2 fire ceapa verde
  • -3 catei usturoi
  • -200 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -o lingura ulei
  • -100 gr masline verzi fara samburi (eu am avut umplute)
  • -3 frunze dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de limba cu masline verzi:

Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari .

Taiem legumele si le punem separat pe toate .

Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si calim putin ceapa si ardeiul (cam 2 minute), adaugam vinul alb si bucatile de limba.

Cand fierbe adaugam rosiile , sare , piper, usturoiul si maslinele feliate sau intregi , cum doriti.

Lasati sa fiarba pana cand scade sosul usor .  

Eu am pus tot acolo sa se gateasca in sos cartofi intregi .

Cred ca ar fi foarte buna cu ardei iute pus sa fiarba impreuna cu celelalte , ar fi usor picant. Incercati daca va place gustul picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de limba cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Alexandra Burz 1

22.07.2015, 14:27

suuper

Constelatialeu 1

22.07.2015, 17:44

De cate ori aud de limba cu masline imi vine in minte o piesa de teatru,nu-i mai retin numele dar stiu ca limba era asa slavita in aceiasi masura in care era hulita....

dantes 1

24.07.2015, 13:14

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline