Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

de delia64 in Porc, 11 Mar 2014 | 6430 vizualizari

 

Am descoperit lintea in aceasta iarna . Nora mea mi-a spus ca in Spania a mancat si este tare buna . Am incercat si intradevar este foarte gustoasa , un amestec intre mazare si fasole .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. linte
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o felie gulie
  • o felie radacina telina
  • un fir de carnat cabanos
  • 300gr ceafa
  • 6 bucati costita de porc
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc:

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.

Punem lintea la fiert  .

Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. 

Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .

Adaugam zarzavatul  si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust si    o lingurita  boia de ardei dulce .

Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.

Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .

Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .

Noi am servit cu salata de leurda si rosii .  A fost tare gustoasa mancarica de linte .

Merita sa incercati !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate face lintea de post numai cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linte rosie cu muschiulet de porc