Mancare de mazare cu afumatura

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 30 Ian 2020 | 3492 vizualizari

 

N-am mai făcut de mult timp o mâncărică de mazăre, așa că acum, pentru că tot aveam în casă o bucată bună de kaiser, am trecut la treabă. N-a durat mult și bucătăria s-a umplut de mirosuri apetisante, așa că decizia de meniu pentru astăzi mi s-a părut până la urmă, pe verificate, o idee foarte bună.
Am folosit două conserve de mazăre, legumă pe care, din păcate, nu am reușit, în vara trecută să o conserv la congelator. În acest fel, prepararea mâncării a durat mai puțin...

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de mazăre conservată (două cutii)
  • 400 grame de kaiser
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină mare
  • 2 cepe galbene
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 100 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu afumatura:

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.

Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. 

Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu ceapa și kaiserul.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se adaugă în cratiță, când roșiile încep să se înmoaie. 

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se lasă în așteptare.

Se adaugă două pahare de apă și se lasă cratița la foc mic, pentru ca legumele și kaiserul să fiarbă acoperit. După două-trei clocote, se adaugă sucul de roșii, iar apoi se adaugă mazărea, spălată și strecurată în prealabil și usturoiul mărunțit. Se mai lasă mâncărica la fiert încă două clocote, la foc mic.

Se dizolvă o lingură de amidon alimentar în 2-3 linguri de apă și 3-4 linguri de suc de roșii.

Când legumele sunt fierte și mâncărica este aproape gata, se adaugă amidonul dizolvat, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă cratița pe foc încă 4-5 minute.

După acest interval de timp se adaugă mărarul, spălat și tocat în prealabil, se pune capacul și se ia cratița de pe foc.

Mâncărica se servește după 10 minute, cu pâine prăjită și cu ardei iuți, sau murături (cine dorește).

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

2

Prăjiți ușor kaiserul feliat, în cratița cu ceapa călită.

3

Tăiați subțire rădăcinoasele, ca să fiarbă și să se pătrundă ușor.

4

Spălați din timp, în câteva ape reci, mazărea conservată și strecurați-o bine, înainte să o adăugați în cratița cu legumele și afumătura.

5

Adăugați amidonul dizolvat spre sfârșit, când legumele sunt fierte și mai lăsați mâncărica pe foc încă 4-5 minute.

6

Condimentele naturale perfecte pentru mâncarea de mazăre sunt usturoiul, adăugat înainte de ultimul clocot și mai ales mărarul, adăugat după oprirea focului. Cui nu-i plac aceste condimente, va folosi ce-i place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

02.02.2020, 12:24

Merișor, mie mi se pare că afumătura dă un gust tare bun, multor preparate... Îți mulțumesc frumos pentru atenție!

Ancutsa 1

02.02.2020, 16:17

Tare buna!

RODIMUR 1

02.02.2020, 16:42

Așa este, Ancutsa... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare verde