Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g costita afumata de porc
  • 200 g pastrama de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 750 g mazare
  • 1-2 l apa
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc:

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.

Se pun ceapa, morcovul si ardeiul peste carne si se inabuse. Dupa ce scade zeama lasata de ele se adauga mazarea (spalata) si apa cat sa o acopere. Se fierbe totul si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar, cu precizarea ca trebuie sa iasa scazuta. Se adauga sucul de rosii si se mai clocoteste mancarea timp de 2-3 minute, apoi se adauga mararul verde (spalat si tocat). La final, se potriveste mancarea de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

23.03.2018, 19:32

costita face diferenta eu i-as fi zis costita cu mazare

Adi 1

23.03.2018, 20:16

Foarte buna!

Rocsi 1

23.03.2018, 20:47

Ce bunatate, ce gust, ce savoare! Mmm, asa ceva chiar iti incanta papilele gustative!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui