Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

de katty in Mancaruri de legume, 4 Iul 2021 | 2948 vizualizari

 

Pentru ca piata este plina de mazare proaspata m-am gandit sa fac si eu o mancare, mai ales ca nu mai facusem de ceva vreme. Am completat cu morcovi dulci si dovlecei proaspeti.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 350 gr mazare boabe proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lingura pasta de ardei rosu
  • 250 gr carnati de casa afumati
  • 200 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati:

Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si acoperim cu apa calda. Adaugam foile de dafin si cimbru. Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile si dovleceii taiati in bucati mai mari. Potrivim de sare si piper. Intr-o tigaie punem uleiul ramas si prajim la foc iute carnatii taiati bucati potrivite. Punem si carnatii peste dovlecei si mai fierbem 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc