Mancare de mazare cu friganele

de Julia_Snow in Mancaruri de legume, 10 Mar 2014 | 4705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de mazare:
  • Mazare congelata 500 g.,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • 3 rosii intregi,din conserva sau proaspete,
  • o foaie dafin,
  • marar,
  • busuioc
  • knorr delikat,
  • sare si piper.
  • Pentru friganele:
  • cateva felii de paine ceva mai veche,
  • ou,
  • lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc.
Din momentul in care amestecul da din nou in clocot, se mai lasa 10-15 min. sa fiarba, depinzand de tipul de mazare folosit.
La sfarsit se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin, piper si marar din abundenta.

Feliile de paine se trec prin lapte , apoi prin ou batut cu putina sare, urmand a fi rumenite in ulei incins, pe ambele parti.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc