Mancare de orez cu soia

de burdulea56 in Mancaruri de post, 9 Mai 2011 | 3672 vizualizari

 

O mancare de post tare satioasa, usor de pregatit, dar si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana pt ceai cu orez,
  • un pumn de ardei gras(eu am avut provizii la congelat),
  • 5 rosii cherry,
  • 1 ceapa mica,
  • 2 lingurite boia,
  • condimente ( am avut condimente pt carne de porc),
  • 50 ml ulei,
  • sare,
  • 50 g cuburi soia (cam un pumn bun),
  • 2 catei de usturoi,
  • patrunjel si marar verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu soia:

Incepem cu  soia, pe care o punem la fiert in apa clocotita si sare, in care adaugam cateva crengute de patrunjel verde. Fierbem cuburile de soia cam 20 minute.

Punem orezul curatat de impuritati si spalat la fiert in apa cu sare. Cand este fiert al dente, il luam de pe foc, il clatim in apa rece, dupa care il punem iar la fiert adaugand peste el doar o cescuta de apa. Adaugam rosiile curatate de pielita si ardeiul gras, lasam mancarea la foc mic.

Intre timp intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa taiata foarte marunt, calim usor 1 minut, adaugam boiaua, amestecam si turnam peste orez. Fierbem la foc mic nu mai mult de 10 minute, amestecand din cand in cand. Soia care a fiert vreo 20 minute se scurge de apa, se preseaza usor si se aduga la orez. Tot acum adaugam usturoiul taiat marunt, condimentam, lasam mancarea pe foc 1-2 minute, amestecam sa nu se prinda.

Mancarea trebuie sa arate ca un pilaf. Se consuma fierbinte, cu verdeata taiata marunt, presarata in farfurie, doar inainte de servire. Se potriveste bine cu muratura, sau salata de varza proaspata.

TIPS-URI

1

Intotdeauna primavara cum apare patrunjelul si mararul nu ma mai despart de ele prin bucatarie. Imi place sa dau aroma mancarurilor folosind aceste verdeturi. E foarte important ca ne plac tuturor, nimeni nu face nazuri si le pot folosi fara probleme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor