Mancare de post -Colac cu vinete

de _Alina_ in Mancaruri de post, 25 Iun 2014 | 10618 vizualizari

 

Mi-a ramas niste compozitie de la chiftelele de vinete si m-am gandit sa o folosesc la altceva. :) Voi puteti folosi vinete proaspat coapte fiindca tot e plina piata. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Umplutura
  • 565 g compozitie de la chiftelele de vinete (sau vinete coapte)
  • 2 lg pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post -Colac cu vinete:

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.

2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe aluat lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza-l din loc in loc cu o foarfeca de bucatarie si lasa-l sa dospeasca 10 min.

4. Coace colacul pana se rumeneste usor deasupra.

TIPS-URI

1

Poti folosi orice tip de umplutura iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post -Colac cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post