Mancare de praz cu masline

de Tuxedo in Mancaruri de post, 31 Mar 2014 | 4912 vizualizari

 

Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)

 

INGREDIENTE

  • 3 – 4 fire de praz
  • o ceasca de masline negre (desarate)
  • un pahar de vin alb (sec)
  • sare dupa gust
  • piper boabe (cateva bobite)
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.

Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).

Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.

Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie  (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).

Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.

Se adauga  patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!

Este delicios!

Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!

Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

TIPS-URI

1

se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)