Mancare de praz cu masline

de Oana in Mancaruri de post, 4 Iul 2017 | 16419 vizualizari

 

Cine a spus ca mancarea fara carne nu este gustoasa? Eu iti propun o reteta delicioasa si foarte usor de facut! Mancarea de praz cu masline este perfecta ca meniu vegetarian sau de post.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 kg de praz
  • 200 gr masline
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete. Condimenteaza cu sare si piper, boia dulce si lasa pe foc pana se inmoaie. 

Adauga prazul si pune deasupra o cana cu apa fierbinte si lasa-l sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie. Poti sa mai adaugi apa, daca mancarea scade prea mult! Pune apoi maslinele spalate, foile de dafin, cimbrul, adauga sosul de rosii si lasa mancarea sa scada la foc mic. 

La final, presara deasupra marar si patrunjel tocate marunt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

02.08.2017, 11:10

tina58 1

02.08.2017, 12:42

Eu prajesc putin bucatile de praz inainte de a le pune in sos si nu pun foaie de dafin si cimbru pentru ca diminueaza aroma maslinelor si nu vreau asta, vreau sa-mi miroasa a praz si a masline, nu a altceva !

Oana 1

07.08.2017, 12:15

Tina, sigur, fiecare pune condimente dupa gust Mie imi place mult cu foaie de dafin si cimbru!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume