Mancare de spanac, cu carnati

de Nepotii_si_bunica in Mancaruri de legume, 26 Feb 2020 | 4072 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult spanacul si aceasta este reteta pe care eu o prepar de foarte mult timp. Imi place si asa gol, cateodata insa mai prajesc un ou ochi sau un carnati, ca reteta de fata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac (congelat am avut)
  • 3 lg ulei de flaorea soarelui
  • 1 lg rasa cu faina alba
  • cca 200 ml lapte fierbinte
  • 2 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • smantana dupa gust
  • 1 buc carnati
  • cativa fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu carnati:

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.

Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa fie mancarea, punem mai mult sau mai putin lapte.Lasam sa fiarba cateva minutele, adaugam si sare dupa gust iar la final punem usturoiul pisat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si luam de pe foc.

Carnatul il taiem rondele si le prajim in putin ulei pe ambele parti.

Se servesc impreuna cu fulgi de chilli presarati deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca spanacul este proaspat, se opareste mai intai.

2

Cantitatea de lapte difera in functie de cat de consistenta doriti sa fie mancarea de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac (Crespelle di spinaci) in sos de iaurt cu menta