Mancare de urzici cu oua de prepelita

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 20 Mar 2018 | 3223 vizualizari

 

Una dintre cele mai sanatoase mancaruri de primavara.

 

INGREDIENTE

  • 300 g urzici
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml ulei
  • orez
  • 1 capatana de usturoi
  • oua de prepelita
  • sare
  • turmenic macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu oua de prepelita:

Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate. Amestecam continuu pentru ca se ingroasa foarte repede din cauza fainii.

Separat fierbem orezul, iar cand este gata adaugam sare si praf de curcuma. Curatam si pisam usturoiul cu sare.

Ouale de prepelita sau de gaina le prajim in ulei.

Servim mancarea de urzici cu orez fiert, usturoi si oua ochiuri. 

TIPS-URI

1

Spalati urzicile in apa rece pentru a nu resimti prea rau piscaturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de orez cu legume si unt