Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 26 Mar 2020 | 8711 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g urzici
  • 1 l apa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 40 g malai
  • 400 ml din apa in care au fiert urzicile
  • 2 fire de leustean verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici frecate cu malai (de post):

Se spala urzicile foarte bine.

Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din apa intr-o sita si se lasa sa se scurga.

Apa in care au fiert urzicile nu se arunca.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se calesc in ulei cu putina sare.

Urzicile se toaca si se freaca cu malaiul cu ajutorul unei spatule de lemn.  Dupa aceea, se pun peste ceapa si usturoiul calite impreuna cu zeama de la urzici, atat cat sa se poata fierbe malaiul si sa ramana o mancare scazuta. Se potriveste mancarea de sare.  La final, se adauga leusteanul verde tocat.

Mancarea de urzici frecate cu malai se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici frecate cu malai (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

28.03.2020, 20:52

Nu am mai vazut vreo reteta asa, sa fie pregatite urzicile cu malai. Chiar este ceva nou!

dantes 1

01.04.2020, 10:39

mihaelar63 1

28.04.2020, 00:48

Bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)