Mancarica de ciuperci cu rosii

de Corinuta in Mancaruri de post, 26 Aug 2010 | 11368 vizualizari

 

O mancare sanatoasa - ciupercile contin mult fier, iar rosiile sunt sarace in calorii - usor si rapid de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon mici
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii din conserva sau proaspete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • rozmarin
  • sare, piper alb macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ciuperci cu rosii:

Se spala bine ciupercile, se taie in doua sau in patru in functie de marime, apoi se stropesc cu suc de lamaie. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Daca sunt proaspete se curata si se toaca rosiile.

Se calesc ciupercile in uleiul incins la foc puternic, amestecand continuu. Se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocat si se mai caleste putin, apoi se adauga si rosiile, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba 10 minute. Daca este nevoie se mai poate completa cu 50 ml de apa, in functie de cat sos lasa rosiile.

Se poate servi ca o garnitura ptr fripturi, dar e la fel de gustoasa si ca fel principal servita alaturi de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ciuperci cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu ciuperci (de post)