Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

de mihaelar63 in Curcan, 7 Feb 2021 | 3146 vizualizari

 

 Initial am dorit sa prepar aceasta mancarica fara sos. Doar sa las sa scada lichidul la fierbere . Cand am gustat putina carnita am avut surpriza sa constat ca era sarata ocna . Am intors-o rapid -din lingura :D - cu un sos de smantana . Nici daca voiam nu iesea mancarica atat de buna !!!!  Deci , dieta incepe doar de luni !!!! :D

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne piept curcan - fara os sau piele
  • 500 gr mazare verde -congelata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 4 fire oregano
  • 4 fire marar
  • 1 legatura mica patrunjel verde tocat
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana:

  1. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
  2. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste .
  3. Sotati in ulei ceapa si usturoiul .
  4. Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati .
  5. In momentul in care se albeste carnea se taoarna apa cat sa o acopere .
  6. Adugati morcovul razuit , mazarea decongelata si rosiile maruntite .
  7. Puneti la fiert foaia de dafin , oregano si crengutele de marar .
  8. Fierberea se va face rapid cam in 15 -20 minute .
  9. Am gustat si am constata ca am ,, scapat " cam multa sare , prea multa .
  10. Am amestecat smantana cu faina alaba si am diluat compozitia cu lichidul cald de pe carne si mazare .
  11. Se toarna la foc mic compozitia cu smantana diluata , amestecand sa nu se faca cocoloase .
  12. La sfarsit asezonati mancarica de mazare cu piper negru macinat si cu multa verdeata tocata .
  13.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Noi nu prea mancam cu mult marar verde . Aceasta mancarica se potriveste cu mai mult marar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu piept de curcan