Mancarica de fasole cu afumatura

de oanapl in Mancaruri de legume, 23 Feb 2020 | 2138 vizualizari

 

Am pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă fasole roșie prefiartă
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 roșie
  • 1 lingură bulion
  • cimbrișor
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole cu afumatura:

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.

Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când legumele sunt fierte. Spre final se adaugă bulionul și fasolea și se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute. Se amestecă făina cu puțină apă, se adaugă în oală și se amestecă. Se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute până când mancarea se îngroașă. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde de oală.
La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut